vakiel
ارائه خدمات حقوقي

آيا فرار از دست پليس و نيروي انتظامي جرم محسوب مي‌شود؟ آيا در صورتي كه پليس فرمان ايست دهد و از او بگريزيم بر ميزان مجازات و جرم ما افزوده خواهد شد؟ در اين مطلب قصد داريم به بررسي اين موضوع بپردازيم كه آيا فرار از نيروي انتظامي جرم است و به مجازات فرد مي‌افزايد يا خير.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: فرار از نيروي انتظامي | جرم فرار از پليس

آيا فرار از نيروي انتظامي جرم است ؟

شايد شما هم در اطراف خود ديده‌ايد يا براي شما اتفاق بيافتد. موقعيت‌هايي كه نيروي انتظامي و پليس به سراغ جلب فرد متهم يا مجرمي مي‌رود. و آن فرد براي نجات خود و عدم دستگيري توسط پليس بدون توجه به فرمان ضابطين نيروي انتظامي، از دست آن‌ها فرار مي‌كند. پرسش اين است آيا فرار از پليس يا نيروي انتظامي جرم محسوب مي‌شود؟ و اگر اين عمل جرم است آيا مجازاتي به دنبال دارد؟

در پاسخ بايد گفت؛ بله. فرار افراد به عنوان متهم يا مجرم از دست نيروي انتظامي و عدم توجه به فرمان ضابطين قانوني جرم محسوب مي‌گردد. همچنين هرگونه مقاومت در برابر پليس و مأموران در زمان انجام وظيفه ايشان نيز جرم است.

مجازات فرار از نيروي انتظامي

با توجه به اين‌كه عدم توجه به فرمان ايست پليس و فرار از نيروي انتظامي جرم است قانون براي آن مجازاتي نيز پيش‌بيني كرده است. جرم فرار از نيروي انتظامي منجر به مجازات حبس مي‌شود. كه با حكم قاضي و دادگاه مدت حبس براي فرار از پليس 3 سال خواهد بود.

علاوه بر آن اگر فردي به متهم يا مجرم در فرار از دست نيروي انتظامي كمك كند. و يا متهم يا مجرم را از ضابطين قانوني پنهان كند. او هم مرتكب جرم شده است و طبق قانون ايران مجازات خواهد شد. لازم به ذكر است نوع مجازات شخص فراري دهنده را مطابق با نوع جرمي كه متهم متواري انجام داده است و همچنين مقام و ارتباط فراري دهنده با متهم متواري تعيين خواهند كرد.

صدور حكم مجازات متهم متواري

همان‌طور كه در متن بالا گفتيم فرار از دست نيروي انتظامي و پليس و عدم توجه به فرمان آن‌ها جرم محسوب مي‌شود. و اين جرم مجازاتي نيز دارد. اما به هر صورت صدور حكم مجازات توسط دادگاه و بعد از بررسي پرونده انجام مي‌شود.

هنگامي كه متهم يا مجرم از دست ضابطان قانوني بگريزد. دادگاه هنگام بررسي جرم و پرونده متهم متواري اين اقدام وي را نيز به عنوان جرم محكوم مي‌كند. اگر فرد متواري، مجرم باشد. و حكم مجازات او توسط دادگاه صادرشده باشد. در اين صورت دادگاه علاوه بر اينكه براي ارتكاب جرم حكم مجازات وي را صادر نمود؛ مجازات جرم فرار را نيز به حكم اضافه مي‌نمايد.

كمك به فرار يا اختفا متهم

در مطلب بالا اشاره كرديم كه گاهي افراد مجرم يا متهم، به دلايلي از دستگيري توسط نيروي انتظامي و پليس مي‌گريزند. و به فرمان ضابطين نيروي انتظامي توجه نمي‌كنند. گفتيم كه اين عمل جرم محسوب مي‌شود و داراي مجازات است. و مجرم علاوه بر مجازات براي جرمي پيشين بايد مجازات حبس براي جرم فرار از نيروي انتظامي را هم تحمل نمايد.

اما اگر متهم با كمك شخصي از خانواده يا با كمك يك ياز مأمورين اقدام به فرار كرده باشد. در اين صورت شخص فراري دهنده نيز مرتكب جرم مي‌شود. مطابق با قانون مجازات اسلامي كسي كه به متهم يا مجرم كمك كند تا فرار نمايد يا از نيروي انتظامي پنهان شود. مرتكب جرم مي‌شود و بر اساس همين قانون مجازات مي‌گردد. البته مجازات شخص فراري‌دهنده با توجه به مقام و منصبي كه دارد و با توجه به جرمي كه متهم مرتكب آن شده است، تعيين مي‌شود.

مجازات شخص فراري دهنده متهم متواري

همان‌طور كه گفتيم علاوه بر فرار از نيروي انتظامي، كمك به فرار و اختفاي متهم و مجرم از پليس نيز جرم است و مجازات دارد. مجازات فراري دهنده به طور عام در قانون مجازات اسلامي آمده است. اما در برخي قوانين خاص مثل قانون مبارزه با مواد مخدر، نيز با توجه به جرم متهم يا مجرم، مجازاتي براي فراري دهنده ذكرشده است.

مجازات مامور مراقبت از متهم

قانون مجازات اسلامي با توجه به اينكه فراري دهنده مأمور حفظ و مراقبت از متهم باشد. و همچنين با توجه به اينكه جرم متهم يا مجرم چه باشد؛ مجازات حبس با مدت زمان متفاوت تعيين نموده است. كه بازه زماني آن از 6ماه تا 10 سال حبس است. همچنين در مواردي كه حكم متهم قصاص باشد حبس مأمور تا زمان تحويل فرد متواري است. و اگر دسترسي به متهم به هيچ وجه امكان نداشته باشد مأمور فراري دهنده به حبس از سه تا ده سال محكوم مي‌شود. همچنين با درخواست صاحب حق قصاص موظف به پرداخت ديه خواهد بود.

مجازات افراد عادي

اگر فراري دهنده متهم جز مأمورين مراقبت از متهم نباشد. و يك فرد عادي نظير دوست يا عضو خانواده به متهم جهت فرار يا اختفاي وي، كمك كند مرتكب جرم مي‌شود. مجازات فراري دهنده با توجه به جرم متهم متفاوت خواهد بود. اما درمجموع مي‌توانيم بگوييم كه مجازات حبس در بازه زماني 3ماه تا دو سال است. مخفي كننده نيز به همين ترتيب از يك ماه تا دو سال حبس با توجه به جرم متهم متواري محكوم مي‌شود.

قانون خاص

البته همان‌طور كه گفتيم در برخي قوانين خاص نظير قانون مبارزه با مواد مخدر براي فراري دهنده و مخفي كننده متهم يا مجرم مجازات ديگري ذكرشده است. كه ميزان حبس آن با قانون مجازات اسلامي تا حدي متفاوت است و يا مجازات هاي ديگري نظير شلاق را نيز شامل مي‌شود.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص راهكار حقوقي فرار از نيروي انتظامي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون راهكار حقوقي فرار از نيروي انتظامي پاسخ دهند.

سؤالات متداول

آيا فرار از نيروي انتظامي و پليس جرم محسوب مي‌شود ؟

بله فرار افراد به عنوان متهم يا مجرم از دست نيروي انتظامي و عدم توجه به فرمان ضابطين قانوني جرم محسوب مي‌گردد و مجازات به همراه دارد.

آيا كمك به افراد براي فرار يا اختفا از نيروي انتظامي و پليس جرم است ؟

بله كسي كه به متهم يا مجرم كمك كند تا فرار نمايد يا از نيروي انتظامي پنهان شود. مرتكب جرم مي‌شود و بر اساس همين قانون مجازات مي‌گردد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: فرار از نيروي انتظامي | جرم فرار از پليس

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/15  ] [ ۱۹ ] [ vakiell ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب